Mednarodni dan mladih 2020

Mednarodni dan mladih | sreda, 12.8.2020 ob 10. uri | Kopališče Mariborski otok
Vljudno vas vabimo na dogodek, ki ga bomo v Združenju EPEKA, so.p. v partnerstvu s Športnimi objekti Maribor na Mariborskem otoku ponovno organizirali v okviru Mednarodnega dneva mladih. Celodnevni dogodek se bo odvil v sredo, 12. avgusta 2020Združeni narodi so leta 1992, 12. avgust razglasili za mednorodni dan mladih z namenom, da bi se na ta dan razpravljalo o različnih tematikah, ki zadevajo in vplivajo mlade, letošnja prednostna tema mednarodnega dneva mladih je “Sodelovanje in vključevanje mladih za globalno delovanje«. 
Dogodek bomo ob 10. uri otvorili z okroglo mizo, znotraj katere se bomo osredotočili na: sodelovanje in vključevanje mladih na ravni lokalne skupnosti, sodelovanje in vključevanje mladih na nacionalni ravni (oblikovanje zakonov, politik in njihovo izvajanje) in angažiranje mladih na svetovni ravni.
Gosta okrogle mize bosta: Nomi Hrast (predsednica komisije za mladinska vprašanja MOM, ambasadorka UNICEF Slovenija) in Robert Križanič (Zavod Povod, zavod za kulturo in razvoj mednarodnih odnosov). Pogovor bo moderiral Mateo Hočuršćak.
Okrogli mizi bo sledilo celodnevno dogajanje, znotraj katerega se bodo predstavile in aktivnosti izvedle organizacije, ki delujejo na področju mladine. Sodelujoče organizacije so: PIKA.DNEVNI CENTER ZA OTROKE IN MLADOSTNIKE MARIBOR, Evropski kulturni in tehnološki center Maribor, MKC Maribor, Društvo za podporo mladim Romom, Povod, zavod za kulturo in razvoj mednarodnih odnosov v kulturi, MladiMaribor, Društvo SMC Maribor, Športno društvo Carrom Maribor, FACTUMEVENT, Podjetniško izobraževalna mladinska zadruga Epeka.
Več informacij o dogodku tukaj.
Facebook dogodek tukaj.