operna noč v mestnem parku maribor

Operna noč v mestnem parku

OPERNA NOČ V MESTNEM PARKU  | 31. 5. 2024 ob 20:30 (promenada Mestnega parka Maribor)

Operna noč je tradicionalni koncert Simfoničnega orkestra Slovenskega narodnega gledališča Maribor, na katerem pod taktirko umetniškega direktorja Simona Krečiča nastopajo priznani solisti in solistke mariborske operne hiše in operni zbor.

Pester in slogovno raznolik glasbeni program sestavljajo odlomki iz največjih opernih uspešnic aktualne sezone ter iz preteklih let. S koncertnim dogodkom, ki je brezplačen, prosto dostopen in tudi množično obiskan, tako v samem mestu Maribor kakor tudi drugih slovenskih mestih, promoviramo slovensko operno poustvarjalnost ter skrbimo za popularizacijo opernega žarna in sorodnih glasbenih zvrsti.

Obiskovalci radi pred koncertom izkoristijo čas za sprehod skozi mestni park in nadaljujejo pot okoli ribnikov ter se vrnejo nazaj v park, kjer si mnogi poiščejo svoj kotiček, od koder spremljajo koncert.

Koncert opernih arij se odlično ujame z naravnim ambientom Mestnega parka Maribor v prehajanju iz dneva v večer. Hkrati lahko prebudite vse svoje čute. Koncertu lahko prisluhnete, če posedite na promenadi parka ali pa se sprehodite skozi park. Prepustite se vonju sveže pokošene trave in cvetočih rož. Občutite lahen piš vetra skozi drevesne krošnje in poglejte v zvezdnato nebo. Pred koncertom pripravljamo še posebno kulinarično doživetje, sicer zaprtega tipa, kjer vabljeni gostje tudi okusijo preplet kulinarike in kulture.

Operna noč nastaja v sooblikovanju in sodelovanju društva Ezl ek z Opera in balet SNG Maribor in Narodnim domom Maribor ter organizacijski izvedbi z Factumevent, Mestno občino Maribor in Zavodom za turizem Maribor.

Sobota, 1.6.2024 je nadomestni termin za koncert v primeru slabega vremena prejšnji dan.

Informacije o koncertu so tudi na spletni strani Opera in balet SNG Maribor.   

Operna noč v mestnem parku Maribor